Wszystkie nasze wina są wegańskie - nie używamy odzwierzęcych środków klarujących.
Prosimy o przechowywanie win w chłodnym zacienionym miejscu, w pozycji leżącej.
W butelkach może pojawić się naturalny osad.
Zapraszamy na zakupy w winnicy oraz do składania zamówień
przez formularz kontaktowy, e-mail, telefonicznie lub FB.
Wina białe

Bianc XXIII
Lekkie i świeże wino o aromatach białych owoców, młodej brzoskwini, mirabelki i morwy z ziołowymi niuansami.
W ustach delikatna kwasowość, cytrusy, zielone jabłko i zioła.
Świetnie sprawdzi się z pieczonymi warzywami z grilla, delikatnymi rybami i serami, makaronem z cukinią i lekkim sosem.
Serwować w temp. 8-10°C
Rodzaj wina: białe wytrawne
Odmiany: kupaż odmian hybrydowych
Alkohol: 11,0%
Kwasowość: 6,3g/l
Cukier resztkowy: 0,7g/l
cena 60zł : butelka 0,75L

AM XXIII
Świeże wino o ujmujących aromatach poziomek, malin i truskawek, z dodatkiem białej porzeczki i cytrusów.
W ustach wyraźna i żywa kwasowość, aromat truskawki i białej porzeczki z jaśminowym finiszem.
Bardzo dobrze sprawdzi się w połączeniu z lekkimi serami krowimi, zieloną sałatą ze słoną fetą, rybami przygotowanymi na parze.
Serwować w temp. 8-10°C
Rodzaj wina: białe wytrawne
Odmiany: Swenson Red
Alkohol: 11,0%
Kwasowość: 6,1g/l
Cukier resztkowy: 0,5g/l
cena 60zł : butelka 0,75L

LIDI SKIN XXIII
Wino winifikowane metodą "skin contact" na naturalnych drożdżach.
Znajdziemy w nim wyraźne aromaty konfitur z żółtych śliwek, pigwy i powideł jabłkowych, suszonych owoców, skórki z cytryny zakończone delikatnym śmietanowym akcentem.
Usta pełne z delikatną taniną i kwasowością, z aromatem pieczonego jabłka, herbacianą i ziołową nutą.
Sprawdzi się jak dodatek do kuchni orientalnej, duszonej cielęciny z cynamonem i gałką muszkatołową. Można również podać do mniej słodkich deserów, np. ciasto orzechowe z gorzką czekoladą.
Serwować w temp. 10-12°
Rodzaj wina: białe wytrawne, skin contact
Odmiany: Souvignier gris, Sauvignac
Alkohol: 10,0%
Kwasowość: 6,4g/l
Cukier resztkowy: 1,7g/l
cena 70zł : butelka 0,75L

SEY SKIN XXII
Wino winifikowane metodą "skin contact" na naturalnych drożdżach.
W nosie wyraźnie wyczuwalna suszona morela, wędzona śliwka, rodzynki, orzechy, konfitura z pigwy oraz lekko korzenne cynamonowe nuty.
Pełne wino o bardzo delikatnej kwasowości, taniczne, z aromatami moreli, kandyzowanej skórki pomarańczy i orzechów.
Podawać z lekkich mięs duszonych lub gotowanych, tarty serowej, pizzy i grillowanych warzyw.
Serwować w temp. 10-12°
Rodzaj wina: białe wytrawne, skin contact
Odmiany: Seyval Blanc
Alkohol: 11,0%
Kwasowość: 4,3g/l
Cukier resztkowy: 1,5g/l
cena 70zł : butelka 0,75L
Wina czerwone

Cuvée XXII
Wino o dominującym aromacie czerwonych dojrzałych owoców wiśni, borówek i malin. Dodatkowo słodka kandyzowana morela oraz czarna porzeczka.
Żywe świeże i delikatne wino o aromatach w ustach słodkiej soczystej wiśni, maliny, jeżyny i borówki z delikatną papryką na końcu.
Podawać z prostą pizzą, tłustym łososiem, słoną suszoną polędwicą, kabanosami, doskonale sprawdzi się z duszoną gęsiną.
Serwować w temp. 14-16°
Rodzaj wina: czerwone wytrawne
Odmiany: kupaż odmian hybrydowych
Alkohol: 12,0%
Kwasowość: 6,2g/l
Cukier resztkowy: 1,3 g/l
cena 60zł : butelka 0,75L

MF/LM XXII
W nosie aromaty konfitury wiśniowej, wędzonej śliwki, czarnej porzeczki, malin.
Wino o delikatnej taninie i kwasowości, cieliste, o aromatach wędzonej śliwki, jeżyny, wiśni i tytoniu z dymnym finiszem.
Pasuje do wędzonych i kozich serów, pizzy serowej, duszonych mięs, np. pieczony schab ze śliwką.
Serwować w temp. 14-16°
Rodzaj wina: czerwone wytrawne
Odmiany: Marechal Foch, Leon Millot
Alkohol: 12,0%
Kwasowość: 5,0g/l
Cukier resztkowy: 1,8g/l
cena 60zł : butelka 0,75L